пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

1 опр (ТОІ)

Створення PDF-файлів за допомогою Acrobat Distiller

Огляд Acrobat Distiller

В Acrobat Distiller можна вибирати параметри перетворення документів у формат PDF, параметри безпеки й інформацію про шрифти. За допомогою вікна Acrobat Distiller також можна переглядати документи, які перебувають у черзі на перетворення у формат PDF.
Головне вікно Acrobat Distiller (Windows)
А.
Меню
Б.
Файли параметрів Adobe PDF
В.
Файли у черзі
Г.
Збій роботи
Ґ.
Контекстне меню
Д.
Вікно стану
Для автоматичного перетворення файлів PostScript в Acrobat Pro налаштуйте спостережувану папку в Distiller.
Для запуску Acrobat Distiller із програми Acrobat Pro виберіть меню «Інструменти» > «Підготовка до друку» > «Acrobat Distiller».
Щоб запустити Acrobat Distiller із програми Acrobat Standard, виберіть «Adobe Acrobat Distiller X» у меню «Пуск».

Керування чергою перетворення

Distiller дає змогу ставити в чергу файли, які створюються у спеціальних програмах, а потім слідкувати за процесом їхнього перетворення у формат PDF.

Черга файлів PostScript

  1. Виберіть у спливаючому меню «Параметри за замовчуванням» програми Distiller файл параметрів Adobe PDF.
  2. (Необов'язково) Виберіть у меню «Параметри» > «Захист» і задайте рівень шифрування.
  3. Відкрийте файл PostScript і запустіть процес перетворення одним із наведених нижче методів.
    • Виберіть команду «Файл» > «Відкрити», виберіть файл PostScript і натисніть кнопку «Відкрити».
    • Перетягніть потрібні файли PostScript із робочого столу у вікно Acrobat Distiller.
Якщо потрібно переглянути чергу перед тим, як Distiller починає перетворювати файли, натисніть кнопку «Призупинити» перед виконанням 3-го кроку.

Зміна черги під час опрацювання

Виконайте одну з таких дій:
  • Для того щоб тимчасово зупинити роботу, яка наразі виконується, натисніть кнопку «Призупинити».
  • Для відновлення обробки поточного завдання натисніть кнопку «Відновити».
  • Для того щоб видалити файли з черги, натисніть кнопку «Скасувати завдання». Функція «Скасувати завдання» видаляє з черги всі файли, які ще не виконані. Або (тільки для Windows) виберіть у черзі завдань окремі файли, клацніть їх правою кнопкою миші та виберіть команду «Скасувати завдання» для видалення лише цих файлів.
  • (Тільки для Windows) Для того, щоб відкрити теку, в якій знаходяться вибрані файли, клацніть правою кнопкою миші чергу завдань і виберіть пункт «Провідник».
  • (Тільки для Windows) Для того щоб відкрити вибрані PDF-файли в програмі Acrobat, переглядачі або Reader, клацніть правою кнопкою миші чергу завдань і виберіть пункт «Перегляд». Або двічі клацніть PDF-файл, щоб відкрити його в Acrobat.

Збереження історії робочої черги (Windows)

 Клацніть правою кнопкою миші чергу завдань і виберіть команду «Зберегти список».
Distiller зберігає та відкриває історію у форматі PDF.

Очистка черги

Видаліть усі призупинені й успішно перетворені файли зі списку.
  • (Windows) Клацніть правою кнопкою миші чергу завдань і виберіть команду «Очистити історію».
  • (Mac OS) Натисніть кнопку «Очистити список» над чергою.

Параметри Distiller

Параметри Distiller керують програмою Distiller. Для того щоб встановити параметри Distiller, виберіть пункт меню «Файл» > «Параметри» (Windows) або «Distiller» > «Параметри» (Mac OS).
Сповіщати, якщо спостережувані папки недоступні (Acrobat Pro)
Посилає повідомлення, якщо спостережувана тека стає недосяжною, або її неможливо знайти.
(Windows) Повідомити, коли тека Windows TEMP буде близька до заповнення
Посилає повідомлення, коли доступний простір жорсткого диска стане меншим за 1 МБ. Необхідний простір жорсткого диска зазвичай удвічі перевищує розмір файлу PostScript, який обробляється.
Запитувати про місце призначення PDF-файлу
Дає змогу вказувати назву та розташування файлів під час їхнього перетягування або виконання команди «Друк».
Запитувати перед заміною наявного PDF-файлу
Попереджує якщо ви збираєтеся записати PDF-файл, який уже існує.
Переглядати PDF під час використання Distiller
Автоматично відкриває перетворений PDF-файл.
Видалити файли звіту про успішно виконані завдання
Створює файл журналу (з назвою messages.log), тільки якщо є повідомлення процесу інтерпретації файлу PostScript або в разі виникнення помилки PostScript. (Файли реєстрації невиконаних завдань створюються завжди.)

Указівки до створення файлів PostScript

Для точного керування створенням PDF-файлу з параметрами Distiller або операторами pdfmark спочатку створіть файл PostScript, а потім перетворіть його у формат PDF. Додаткові відомості про Adobe Acrobat XI SDK див. на веб-сторінці центру Acrobat для розробників за адресою www.adobe.com/go/learn_acr_devcenter_ua (лише англійською мовою).
У таких авторських додатках, як Adobe InDesign використовуйте команду друку з принтером Adobe PDF для того, щоб перетворити файл на PostScript. Діалогове вікно друку може бути різним у різних програмах. Інструкції щодо створення файлу PostScript у конкретній програмі див. у документації до цієї програми.
Для створення файлів PostScript необхідно враховувати наступні основні фактори.
  • По можливості використовуйте мовний рівень PostScript Language Level 3, оскільки цей формат надає найбільш удосконалені функції PostScript.
  • Використовуйте принтер Adobe PDF у якості принтера PostScript.
  • (Windows) Надсилайте шрифти, які використовувались у документі.
  • Називайте файл PostScript так само, як вихідний документ, але з розширенням .ps. (У деяких програмах замість цього використовується розширення .prn)
  • Використовуйте кольори та розміри сторінок, які надаються з файлом програми Acrobat Distiller PPD. Якщо використовуються інші PPD-файли, кольори, шрифти та розміри сторінок можуть відображуватися неправильно.
  • Відправляйте файли PostScript як 8-розрядні бінарні дані, якщо для обміну файлами між комп'ютерами використовується протокол FTP, особливо якщо платформи є різними. Ця операція запобігає перетворенню переходів рядка на повернення каретки або навпаки.

Про відстежувані теки (Acrobat Pro)

Програму Distiller можна налаштувати таким чином, щоб вона шукала файли PostScript у певних теках, які називаються відстежуваними теками. Distiller може відстежувати більш ніж 100 тек. Коли Distiller виявляє, що файл PostScript розташований у відстежуваній теці, він перетворює його у формат PDF, а потім переміщує (а зазвичай разом із ним файл PostScript і всі пов'язані файли журналу) у зовнішню теку. Відстежувана тека може мати власні настройки Adobe PDF і настройки безпеки, які застосовуються до всіх файлів, що обробляються з цієї теки. Настройки захисту для відстежуваної теки мають вищий пріоритет, ніж настройки для Distiller. Наприклад, Distiller не перетворює файл PostScript у відстежуваній теці, якщо файл має атрибут «лише читання».
(Windows) Налаштування і параметри визначаються для кожного користувача окремо. У файлових системах, відмінних від NTFS, файли з користувацькими параметрами, які зберігаються в цій теці параметрів, доступні для читання та записування кожному користувачеві системи. У системі NTFS файли доступні для читання та запису лише для користувачів, які їх створили. Файли параметрів, створені іншими користувачами, доступні лише для читання. (Ці файли з параметрами за замовчуванням, які встановлюються разом із програмою Adobe Acrobat Distiller, доступні тільки для читання і є прихованими).
(Mac OS) Зазвичай настройки та параметри кожного користувача для програми Distiller недоступні для інших користувачів. Для можливості сумісного використання теки іншими користувачами, створивший теку користувач повинен встановити відповідні параметри дозволу для вхідної та вихідної тек. Можливість сумісного використання дає змогу іншим користувачам копіювати файли у вхідну теку й отримувати файли з вихідної теки. Користувач, який створює теку, повинен бути зареєстрованим у системі, і програма Distiller повинна бути запущеною. Інші користувачі повинні зареєструватися для отримання віддаленого доступу у реальному часі до відстежуваної теки та змоги обробляти власні файли.
Важливо! Неможливо налаштувати відстежувані теки як мережну послугу для інших користувачів. Кожний користувач, який створює PDF-файли, повинен мати наявну ліцензію Acrobat Pro.

Настройка відстежуваних тек (Acrobat Pro)

  1. В меню Acrobat Distillerвиберіть пункт «Налаштування» > «Спостережувані теки».
  2. Натисніть кнопку «Додати теку» та виберіть цільову теку. Distiller автоматично зберігає вхідну та вихідну теки в цільову теку. Вхідну та вихідну теки можна розташовувати на будь-якому рівні жорсткого диска.
  3. Для того щоб встановити налаштування захисту для теки, виділіть її і клацніть пункт «Змінити параметри захисту». Натисніть кнопку «OK», щоб повернутися до діалогового вікна «Теки, які спостерігаються».
    Примітка. Спереду до назв усіх тек, для яких установлена безпека, приєднується значок безпеки. Для того щоб повернути початкові настройки теки, вибрані у вікні Distiller, виберіть теку і клацніть пункт «Видалити захист».
  4. Установіть настройки перетворення Adobe PDF для таких тек:
    • Для того щоб змінити налаштування Adobe PDF, які будуть застосовані до теки, виділіть теку, клацніть команду «Змінити параметри» і змініть налаштування Adobe PDF. Натисніть кнопку «OK» для того, щоб зберегти відстежувані теки як folder.joboptions.
    • Для того щоб використати інший набір настройок Adobe PDF, виберіть теку і клацніть команду «Завантажити параметри». Скористайтеся будь-якими встановленими, названими та збереженими настройками, а потім натисніть кнопку «OK».
  5. Задайте параметри для керування обробкою файлів.
    • Уведіть кількість секунд, щоб указати частоту перевірки тек. Максимальне значення  9999 секунд. (Наприклад, 120 секунд — це 2 хвилини, а 9999 секунд — приблизно 2 і -3/4 години).
    • Виберіть дії, які потрібно виконати з файлом PostScript після його обробки. Його можна перемістити у вихідну теку разом із PDF-файлом або видалити. Будь-який файл журналу також автоматично копіюється у вихідну теку.
    • Для того, щоб видалити PDF-файли після певного періоду часу, введіть кількість днів (не більше 999). Цей параметр також видаляє файли PostScript і файли журналу, якщо вибране їхнє видалення.
  6. Якщо потрібно видалити теку, виберіть її та натисніть кнопку «Видалити теку». Перед видаленням теки переконайтеся, що Distiller закінчив обробляти всі файли цієї теки.
    Примітка. При видаленні відстежуваної теки Distiller не видаляє вхідні та вихідні теки, їхній уміст або файл folder.joboptions. За необхідності можна видалити їх вручну.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар